Начин на приготвяне
Жълтъците се разбиват с пудрата захар до побеляване. Прибавя се маслото (бие се до побеляване), след това брашното и ванилията. Замесва се средно меко тесто.
При необходимост се добавя още брашно. Разточва се кора с дебелина 5 мм и се реже на кръгчета с малка чашка. Аз лично използвам капачка от коняк.
Белтъците се разбиват на сняг. Прибавя се захарта (на кристали) и се разбива, докато се получи крем, който е с гъстота като за целувки. На всяко кръгче се шприцова разбит белтък. Отгоре се слага част от орехче.
Изпичат се в слаба фурна, докато леко се зачервят. След като се изпекат се слепват с обикновен маслен крем. А него приготвяме, като разбиваме омекналото масло с пудра захар на вкус.
Коментари
Благодаря!