Пумпали

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пумпали
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
23/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"А знаете ли защо ги наричаме пумпали? Защото са толкова вкусни, че ще ви се завие свят направо"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г краве
  • пудра захар - 100 г
  • захар - 100 г кристална
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 300 г
  • ванилия
  • Крем за слепване
  • масло - 100 г
  • пудра захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват с пудрата захар до побеляване. Прибавя се маслото (бие се до побеляване), след това брашното и ванилията. Замесва се средно меко тесто.

При необходимост се добавя още брашно. Разточва се кора с дебелина 5 мм и се реже на кръгчета с малка чашка. Аз лично използвам капачка от коняк.

Белтъците се разбиват на сняг. Прибавя се захарта (на кристали) и се разбива, докато се получи крем, който е с гъстота като за целувки. На всяко кръгче се шприцова разбит белтък. Отгоре се слага част от орехче.

Изпичат се в слаба фурна, докато леко се зачервят. След като се изпекат се слепват с обикновен маслен крем. А него приготвяме, като разбиваме омекналото масло с пудра захар на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
За целувките можеш да намалиш градусите на 150.И за да не те разочаровам пак,бих искала да те предупредя,че сладките са много крехки и целувката много лесно се отделя от бисквитката. :-)
23.02.2017 23:33
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Благодаря, Албенка! Ще си ги запиша.
23.02.2017 23:26
Албена Асенова
Албена Асенова
Пекат се на 170 градуса.Но един съвет след втория ми опит.Първо се пекат бисквитките за кратко,вадят се и като поизстинат върху тях се шприцоват целувките и се връщат във фурната за да се изпекат и целувките.Рецептата е от старите тефтери на моята майка и бяха написани само грамажите,така,че инпровизирах.Иначе са много хубави и могат да се слепят и с друг крем.
23.02.2017 22:54
marcheva14
marcheva14
Чудесно изглеждащи пумпали. Сега я забелязах тази рецепта и много ми хареса. Вероятно ги печеш на слаба фурна , колко градуса е?
Благодаря!
23.02.2017 22:29