Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Класическо зеле със свинско

Класическо зеле със свинско

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731
Класическо зеле със свинско5 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Любима класика в кухнята - крехко свинско със зеле и ароматни подправки запечено на фурна"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 голяма зелка,
  • свинско месо - 500 г
  • доматено пюре
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства, нарязва се на парчета, посолява се, намачква се леко и се запържва в мазнина.

Към него се добавя доматеното пюре /около 3 лъжици/, предварително нарязаното на късове и запържено до полуготовност свинско месо, сол, червен пипер, черен пипер.

Сипва се около 2 чаши вода и малко мазнина и се вари до готовност.

Накрая свинското със зеле се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.

Научете също как се готви прясно зеле или вижте как да си приготвите прясно зеле на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Аз знам от моята майка,че се добавя и съвсе малко лимонена киселина,за да не сладнее много зелето.Но това вече е въпрос на вкус.
26.06.2016 13:37
1
Стоян Александров
Стоян Александров
Тази рецепта ме върна в детските ми години .Баба ми едно време точно така го правеше зелето ама слагаше и малко масчица, та ставаше трепач. А сега никой не го готви така, младите все искат да им е диетично, та му забравихме вкуса.
26.06.2016 13:33
5