Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Капама»Моята капама със зеле, свинско и наденица

Моята капама със зеле, свинско и наденица

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Моята капама със зеле, свинско и наденица
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Свинска капама за делник и празник"

Необходими Продукти

  • наденички - 500 г
  • свински котлети - 4 бр. с кост
  • свинско месо - около 300 г от по - тлъстото
  • кисело зеле - нарязано
  • ориз - 2 шепи
  • зелева чорба - около литър
  • чубрица - щипка
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на пръстен гювеч с вместимост 3 л налейте кафяна чашка зехтин.

Покрийте с нарязано на ситно кисело зеле, поръсете с чубрица, черен и червен пипер. Ръснете малко от ориза.

Сложете от надениците, нарязано по-тлъсто месо и котлети.

Покрийте със зеле, подправките и ориз.

Отново наредете от месото и надениците, докато свършите продуктите.

Разредете зелевата чорба с топла вода. Налейте я до гърлото на съда.

Захлупете капамата.

Изпечете капамата със зеле, свинско и наденица на 180°C за около 2 часа в предварително загрята фурна с вентилатор!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: