Агнешки кебап с гъби

Агнешки кебап с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг. от плешката
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • олио
  • гъби - 300 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на хапки, които после запържваме в сгорещена мазнина.

Щом се зачерви месото, го овкусяваме с половината от универсалната подправка.

Изваждаме го и на негово място, в същата мазнина задушаваме гъбите. Връщаме отново месото.

Поръсваме с червен пипер и доливаме малко вода. Продължаваме със задушаването.

Когато месото и гъбите са готови, прибавяме останалата универсална подправка, черния пипер и ситно нарязаните зелен лук, копър и магданоз

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: