Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рулца»Рулца от бяла риба и шунка

Рулца от бяла риба и шунка

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Рулца от бяла риба и шунка1 / 2
27/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бяла риба - 600 г
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • моцарела - 100 г
  • шунка - 40 г
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • пармезан - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло
  • бяло вино - 125 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се реже на тънки ленти, подсушава се и се подправя със сол и пипер. Моцарелата и шунката се нарязват на тънки шайби.

Чесънът се счуква на ситно, а магданозът се нарязва на дребно и се смесва с пармезана.

Върху всяко парче риба се поставя от сместа с магданоз и пармезан, по едно парче шунка и моцарела.

Внимателно рибата се навива на рулце и се забожда с клечка за зъби. Готовите рулца се овалват в брашно, след което се запържват в сгорещена мазнина.

Наливаме виното и 5 с.л. вода и задушаваме рибата под капак около 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: