Начин на приготвяне
Активирате маята с водата и захарта, след като шупне, я изсипвате към брашното и солта. Омесвате меко, нелепнещо тесто.
Ако сметнете, че ви е необходимо още брашно - добавете. Оставяте за 30 мин. да втаса. През това време можете да си направите яйцата с останалите продукти.
Загрявате маслото, чуквате яйцата, добавяте сиренето и колбаса и бъркате. Идеята ми беше наистина да направя омлет, но нямаше как да го разпределя добре върху пърленките, за това ги разбърках.
Когато тестото втаса, късате малки топчета, разтегляте, както правите с мекиците и слагате в загрят незалепящ тиган или на скара. Върху всяка пърленка изсипвате част от яйчената смес, нареждате в тавичка и настъргвате кашкавал.
Запичате само отгоре до приятен цвят. Всичко е много бързо и елементарно, но много вкусно. А и може да експериментирате с продуктите.
Коментари