Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Мързелив омлет върху пърленка

Мързелив омлет върху пърленка

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Мързелив омлет върху пърленка
Снимка: Евтини Рецепти
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"И докато се колебаете дали омлет, дали пърленка, ние решихме да ви изненадаме приятно и с двете"

Необходими Продукти

  • За пърленките
  • брашно - 500 г
  • мая - 1 п. суха 7 г
  • вода - 150 мл
  • сол
  • захар - 1 щ.
  • За омлета
  • яйца - 6 бр.
  • сирене - 100 г
  • кренвирш - колбас по избор
  • кашкавал
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирате маята с водата и захарта, след като шупне, я изсипвате към брашното и солта. Омесвате меко, нелепнещо тесто.

Ако сметнете, че ви е необходимо още брашно - добавете. Оставяте за 30 мин. да втаса. През това време можете да си направите яйцата с останалите продукти.

Загрявате маслото, чуквате яйцата, добавяте сиренето и колбаса и бъркате. Идеята ми беше наистина да направя омлет, но нямаше как да го разпределя добре върху пърленките, за това ги разбърках.

Когато тестото втаса, късате малки топчета, разтегляте, както правите с мекиците и слагате в загрят незалепящ тиган или на скара. Върху всяка пърленка изсипвате част от яйчената смес, нареждате в тавичка и настъргвате кашкавал.

Запичате само отгоре до приятен цвят. Всичко е много бързо и елементарно, но много вкусно. А и може да експериментирате с продуктите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Чудесна рецепта,много ми хареса и тези дни ще ги направя,приличат на мини пици,но в български вариант :)
27.06.2016 12:44
1
1
Покажи всички подкоментари