Пилешка дроб сарма

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
18/11/2011
"Още една рецепта, която сме извадили директно от тефтера на Баба за любими рецепти от Българската кухня."
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61 486
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • карантия - 500 г пилешки дробчета
  • пилешко месо - 150 - 200 г пилешки гърди
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 връзка пресен или 2 глави кромид
  • джоджен - сух, на око
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • кисело мляко - 1 кофичка, за заливката
  • яйца - 3 броя
  • сол - 1 щипка
  • сода - 1 щипка
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди и дробчетата на ситни парчета. Сложете ги заедно с малко мазнина да се задушат, колкото да им се смени цвета. Извадете ги и в същата мазнина задушете лука. По желание може да добавите и настърган морков.

Прибавете предварително измития ориз и разбъркайте, докато се запържи. Добавете червения пипер, объркайте, свалете от котлона и добавете останалите подправки.

Изсипете сместа в тава, добавете дробчетата, накълцания магданоз, сол на вкус и долейте 4 1/2 ч.ч. вода. Сложете да се изпече до поемане на водата от ориза.

Разтворете содата в киселото мляко и го объркайте заедно с яйцата, щипка сол и брашното. Полейте пилешката дроб сърма и върнете във фурната докато се стегне и запече заливката.

Рейтинг

5 8
4 9
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Диляна
Диляна
20.02.2020 08:25
Страхотна рецепта! Много вкусна гозба се получава.
0
0
Пенка Радева
Пенка Радева
20.05.2016 15:42
Тук ориза ми изглежда разварен а от дробчетата и пилешките гърди не се вижда какво има!
0
0
Хриси
Хриси
12.10.2014 11:17
Правя вече няколко пъти по тази рецепта (всъщност от първия път) и винаги се получава страхотно. Благодаря за рецептата!
5
0