Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Пилешка дроб сарма с гъби (без заливка)

Пилешка дроб сарма с гъби (без заливка)

Пилешка дроб сарма с гъби (без заливка)
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Опитайте нашето предложение на пилешка дроб сарма"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 големи
  • зелен лук - 1 връзка
  • печурки - 5 - 6 бр.
  • ориз - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • бульон - пилешки
  • моркови - 1 голям (настърган)
  • магданоз
  • джоджен
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета до готовност, отцедете и без кожата ги нарежете на кубчета.

Пресния лук нарежете на едро, моркова настържете на ренде. В загрято олио се запържват до омекване.

Добавете измития ориз да се запържи, сипете нарязаните гъби и гответе да изври малко водата.

Прибавете месото и поръсете с червен пипер. Налейте прецеден пилешки бульон или гореща вода над продуктите в съотношение ориз-вода 1:4.

Овкусете със сол, черен пипер, чубрица, пресен джоджен и сипете в голяма тава.

Печете дроб сармата в загрята фурна 180 градуса до готовност на ориза.

Пилешката дроб сарма с гъби (без заливка) е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Страхотна вкусотийка!
28.04.2022 13:44