Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Пилешка дроб сарма с гъбки

Пилешка дроб сарма с гъбки

Aneliya ShishmanovaAneliya Shishmanova
Чирак
2518147
Пилешка дроб сарма с гъбки
Снимка: Aneliya Shishmanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Кой дробсарма предпочитате - пилешката или агнешката, защото ако ние трябваше да избираме, щяхме да си хапнем и от двете"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг пилешко филе
  • гъби - 1/2 кг
  • ориз - 400 г
  • лук - 1 голяма глава стар
  • яйца - 2
  • кисело мляко - за застройване
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • джоджен - пресен/сух
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре гъбите, нарязваме на ситно лука, след това - пилешкото филе и измитите гъби.

Добавяме ориза, подправката, джоджена, червения пипер и осоляваме.

Разбъркваме всичко и наливаме вода в съотношение според описанието на пакета (аз лично използвам бланширан, вие можете всеки ориз, който харесвате).

Проверявате периодично ориза (всичко друго става бързо) и ако е необходимо, доливате вода, но не трябва да позволявате да се разкашква.

Накрая правите застройка от яйцата и киселото мляко и заливате ястието.

Връщате във фурната и запичате до получаването на желания цвят.

Добър апетит :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: