Диетична пилешка супа с ориз

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
196
941
203
516
1
27/06/2016
"Не гладувайте, за да отслабнете, а хапвайте Диетична пилешка супа с ориз"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 600
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 400 г
  • ориз - 100 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме бутчетата, след което ги слагаме да се варят в подсолена вода. Когато бутчетата са готови, ги оставяме леко да се охладят и сваляме месото от костите.

Накъсваме го или го нарязваме на по-малки парчета. Използваме част от бульона, който се е получил от варенето на бутчетата, за супата и му добавяме още една чаша вода.

Трябват ни около 800 мл течност. Връщаме пилешкото месо там, заедно с почистения и измит ориз, овкусяваме с мазнината и желаните подправки.

Варим, докато оризът омекне. Към пилешката супа можем да добавим нарязан магданоз и целина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар