Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа с ориз и целина

Пилешка супа с ориз и целина

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пилешка супа с ориз и целина1 / 2
28/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5-6
"Вкусни импровизации на тема пилешка супа - не пропускайте да опитате"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - филе 500 гр.
  • целина - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка пресован
  • канела - 1 пръчка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • вода - 1 л.
  • пилешки бульон - 2 кубчета
  • лимонов сок - 1/2 лимон
  • ориз - 100 гр.
  • магданоз
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на едро, целината и лукът се наситняват.

В голяма тенджера се смесват нарязаното филе, целината, пресованият чесън и лукът. Добавя се водата и натрошените кубчета пилешки бульон. Довежда се до кипване и огънят се намалява. Съдът се похлупва и супата се вари 1 час, като от време на време се отнема пяната. Прибавя се лимоновият сок и оризът. Супата се вари непокрита, докато оризът не омекне.

При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз и джоджен

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Миша
Миша
"Лаик в кухнята" е прав, трябва да благодарим на хората, които си правят труда, цялото това знание да достигне до нас. Направих горепосочената супа, с някои поправки - нямах листа целина и сложих ситно настъргана половин глава от целина и чесънът ми беше сух. Но супата стана учудващо вкусна. Ние не сме свикнали на тези подправки, но ако пилето ви е домашна кокошка, канелата и целината убиват силния и малко тежък вкус на варена кокошка. Пробвайте, няма да сбъркате.
25.10.2011 12:39
ЛАИК В КУХНЯТА
ЛАИК В КУХНЯТА
Защо никой не благодари или не похвали хората, които полагат труд да споделят своите познания или опит ? В края на краищата, арабите са в толкова много държави и традицийте е нормално да са съвсем различни. Най-лесно е да се отрича и обижда по нашенски.
01.01.2011 20:13
leyla
leyla
Тази рецепта не е арабска. Да не е иранска или турска ?
01.01.2010 22:50