Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Зеленчукова ветрило с чушки

Зеленчукова ветрило с чушки

Зеленчукова ветрило с чушки1 / 2
28/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • за соса
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • гъби - 100 г/консерва/
  • домати - 1 буркан от 750 мл
  • сол
  • захар - 1 щ.
  • риган - сух
  • чер пипер - зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • олио - /зехтин /
  • за зеленчуковия микс
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 1 зелена пиперка
  • чушки - 1 червена пиперка
  • чушки - 1 жълта пиперка
  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 1 буркан /пасирани/
  • допълнително
  • галета - 1 к.ч.
  • кашкавал - за поръсване
  • сирене - за поръсване
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От указаните продукти приготвяме уханен и гъст сос, който разпределяме по дъното на тавичката.

Отгоре разполагаме в кръг нарязаните на колелца зеленчуци, като ги редуваме и малко ги застъпваме. Поливаме всичко с малко мазнина и печем в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.

После изваждаме ястието от печката и го поливаме с пасираните домати от втория буркан и връщаме във фурната за още половинч час.

Когато той изтече, поръсваме гозбата с галета и печем още десетина минути. Готовото ястие поднасяме с рендосан кашкавал и сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: