Морковено ризото

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
196
85
6
1
28/06/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо431
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и задушаваме нарязния лук. Задушаваме го за 5 минути. Прибавяме нарязаните моркови и готвим още 5 мин.

Тогава сипваме ориза, който сме почистили и измили, разбъркваме го за 2-3 минути и изсипваме бялото вино, варим, докато половината течност се изпари.

Разтваряме бульона в 2 чаши вода. С помощта на черпак добавяме постепенно към останалите продукти, целта е оризът да усвои бульона, затова сипваме черпак по черпак.

Варим още 10-на минути. Когато свалим от котлона, добавяме малко черен пипер и настъргания кашкавал.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар