Ризото с коприва

Ризото с коприва
Снимка: станимира караджова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ако не сте опитвали ризото с коприва досега, там ви е грешката"

Необходими Продукти

  • ориз - 160 г Арборио
  • коприва - 200 г
  • бяло вино - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - 50 г
  • зеленчуков бульон - 1 и 1/2
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • зехтин и - 3 с.л.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В зехтина се запържват морковът и лукът.

Добавя се виното и след като се изпари алкохолът, се прибавя оризът, запържва се за кратко и се слага, копривата, а след нея - бульонът на части.

Първо, слагаме 2 черпак, разбъркване, изчакваме да се изпари течността и се прибавят пак 2 черпака и това се повтаря, докато се свари оризът за нашето вкусно ризото.

Накрая се слага маслото и ситно настъргания пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: