Ориз с чушки, домати и месо

28/06/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф307864853
"Наближава време за обяд и решихме да споделим с вас любимата си рецепта за сочно свинско месце с ориз "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 822
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • свинско месо - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 6 бр.
  • домати - 3 бр.
  • олио - 8 с.л.
  • магданоз - 3 стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • сол - 2 к.л.
  • вода - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд наливаме 4 с.л. олио и слагаме месото, нарязано предварително на парченца да се запържи за 5 минути, след което му добавяме 1 ч.ч. гореща вода, 1 к.л. сол и оставяме да се задушава под капак около 30-40 минути.

В тавичка сгорещяваме 4 с.л. олио и прибавяме нарязан на дребно лук и ориза. Запържваме за около 5 минути, след което прибавяме нарязаните на едри парчета чушки и домати.

Поръсваме с червен и черен пипер, сол и куркума. Разбъркваме добре. Добавяме полуготовото месо, като го подреждаме между зеленчуците. Поръсваме с наситнен магданоз и заливаме ястието с 3 ч.ч. гореща вода.

Поставяме тавичката в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар