Ориз с чушки, домати и месо

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
351
2k
757
1k
4
28/06/2016
"Наближава време за обяд и решихме да споделим с вас любимата си рецепта за сочно свинско месце с ориз "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 810
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд наливаме 4 с.л. олио и слагаме месото, нарязано предварително на парченца да се запържи за 5 минути, след което му добавяме 1 ч.ч. гореща вода, 1 к.л. сол и оставяме да се задушава под капак около 30-40 минути.

В тавичка сгорещяваме 4 с.л. олио и прибавяме нарязан на дребно лук и ориза. Запържваме за около 5 минути, след което прибавяме нарязаните на едри парчета чушки и домати.

Поръсваме с червен и черен пипер, сол и куркума. Разбъркваме добре. Добавяме полуготовото месо, като го подреждаме между зеленчуците. Поръсваме с наситнен магданоз и заливаме ястието с 3 ч.ч. гореща вода.

Поставяме тавичката в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Кръгъл иноксов гевгир с дръжки 28см.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгъл иноксов гевгир с дръжки 28см.
15.00 лв.
11.55 лв.
Виж ››

Голям кръгъл гевгир за удобно измиване на продуктите и изцеждане на излишната вода. Паста, зеленчуци и какво ли още. Готвенето е забавно с подходящите съдове, а този гевгир определено е такъв.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар