Начин на приготвяне
Измивате и изчиствате чушките от дръжките. Обелвате и нарязвате лука. В дълбок тиган слагате 100 мл олио да се загрее и запържвате лука.
Измивате гъбите и ги нарязвате, добавяте ги към лука и те да се запържат, така ще намалят обема си.
Ориза го изчиствате и измивате, добавяте го към гъбите и бъркате, да не се захване за дъното.
Добавяте доматите към ориза, като единият вариант е да ги пасирате, другият да ги нарежете. Аз ги нарязах.
Добавяте 1/2 ч.ч. вода и гответе до полуготовност на ориза, трябва да е все още твърд, но да е поел водата и сока от доматите.
Подправете с черен пипер, сол и магданоз, който сте измисли и нарязали на ситно. Оставете си от магданоза за украса, ако желаете.
Напълнете чушките с помощта на чаена лъжичка и ги наредете в тава.
Сипете вода, колкото да покрие постните пълнени чушки и сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40-45 мин.
След като са готови поръсете пълнените чушки с ориз и гъби с магданоз и сервирайте.
Ако обичаш пълнени чушки, опитай и предложенията ни за пълнени чушки с кайма или тези пълнени чушки с боб.