Начин на приготвяне
Залейте сухите чушки с вряла вода и оставете да омекнат.
Междувременно пригответе плънката. Наситнете моркова и лука.
Сипете ги в дълбок тиган със загряа мазнина и ги запържете. Щом омекнат, прибавете кълцаното свинско.
Когато месото побелее, прибавете добре измития ориз.
В тиган се добавят доматите и подправките - черен и червен пипер, сол и чубрица. Разбъркайте добре плънката и след кратко готвене свалете от огъня.
Напълнете чушките и ги сложете в тава за печене. Ако има още плънка, разпределете я между тях.
Сипете 2 чаши от водата, в която бяхте накиснали чушките. Покрийте тавата с фолио.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете пълнените чушки до готовност - 45-50 минути.
Накрая махнете фолиото и запечете за кратко.
Пълнените чушки с ориз и кълцано месо са много вкусни.