Начин на приготвяне
Чушките се измиват много добре, отрязват се капачетата и се почистват от семките, след което се измиват отново, за да се премахнат остатъци от семките.
Сушените домати се накисват в топла вода за 20 мин., за да омекнат.
Оризът се измива много добре, докато водата след разбъркване по време на измиването стане прозрачна.
Доматите се нарязват на едро след накисването и се прибавят към ориза.
Прибавят се сушените моркови, сушения лук, градинският чай, червен пипер, сол и олио. Разбърква се много добре плънката за пълнените чушки.
Чушките се готвят в тава с капак, при липса на капак, се пекат в тава с фолио.
Приготвените постни пълнени чушки се нареждат в тавата и се пълнят със сместа от ориз, като всяка чушка се пълни, без оризът да се притиска.
Пълнят се до половината със сместа. Всяка чушка след напълване се залива до горе с вода.
В тавата се сипва вода до половината на чушките.
Постни пълнени чушки с ориз и сушени домати се пекат под капак или фолио 60 Мин.
Коментари