Тост с авокадо и яйце

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Помощник Готвач
141
1k
405
428
2
29/06/2016
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 218
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • хляб - 1 филия
  • авокадо - 1/2 бр. добре узряло
  • яйца - 1 бр.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • чери домати - няколко
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - няколко капки
  • масло - съвсем мъничко, краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Авокадото се намачква с вилица и поливаме с лимоновия сок. Хлябът се напръсква със зехтин и се пече на сгорещен тиган. Върху него се слага авокадото.

В същия тиган се загрява маслото и се чуква яйцето. Пържи се за няколко минути, като през това време се облива с мазнина, за да се запържи и отгоре или се похлупва със съд. Но, разбира се, можете да оставите жълтъкът и по-течен, ако ви допада така.

Щом яйцето се сготви достатъчно, го поставяме върху авокадото и поръсваме с подправки. Гарнираме с чери домати, които също можем да посолим.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
22.05.2020 22:45
обичам авокадо тост с яйце. Много любима рецепта ми е - става и за обяд, и за закуска, и за вечеря. богат на полезни мазнини и протеин сандвич. лично аз го правя с пълнозърнест ръжен хляб и препоръчвам
0
0