Сладка полента

06/07/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо892
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 250 г
  • бяло брашно - 100 г
  • кафява захар - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода за хляб - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • заквасена сметана - 400 г
  • царевично олио - 2 с.л.
  • За сироп
  • захар - 600 г
  • вода - 750 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме всички продукти в купа и с помощта на миксер ги разбиваме добре.

Изсипваме сместа в квадратна, намазана с мазнина тава, и печем полентата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.

Изваждаме и оставяме да изстине.

За сиропа:

В съд върху котлона слагаме захарта с водата да врят за около 7-8 минути.

Отстраняваме от огъня и добавяме сока на лимона. Изсипваме горещия сироп върху изстиналата полента и покриваме съда. Оставяме за 24 часа да попие сиропът.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар