Кашкавалени хапки

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
18/11/2011
"Непретенциозно, но много вкусно мезе за биричка!"
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 029
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • кашкавал - 300 г
  • яйца - 2 броя
  • брашно - за паниране
  • галета - около 5 с.л. за паниране
  • чесън - на прах
  • черен пипер - млян, на вкус
  • мазнина - за паниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете кашкавала за 20 минути в камерата, непосредствено преди да започнете приготвянето.

Нарежете кашкавала на дебелички хапки. Разбийте заедно яйцата, солта, черния пипер и чесъна на прах.

Загрейте мазнина в тиган. Овалвайте всяка кашкавалена хапка първо в яйце, брашно, отново яйце и накрая галета.

Панира се до равномерно златисто и се отцежда върху решетка с кухненска хартия отдолу.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 7
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 21:04
аз първо го режа на големи парчета и после го слагам в камерата
0
0
Ваня Георгиева
Много апетитно изглеждат.:)
0
0