Начин на приготвяне
Приготвя се захарният сироп от водата, захарта, кардамона и шафрана и се вари, докато не се получи сироп и се оставя на страна.
Първо се смесват сухото мляко, брашното, щипчица сол и сода за хляб, след това се добавят маслото и киселото мляко.
Омесва се и при нужда се слага още кисело мляко (тестото трябва да е гладко и лепкаво, не трябва да е ронливо или сухо).
Направете една топчица за проба. Ако тестото е хубаво, не добавяйте допълнително мляко и направете малки гладки топчици.
Загрейте олиото и пържете на слаб огън, като разбърквате постоянно, за да не загорят и да добият приятно тъмен загар.
Изваждат се и се потапят в предварително приготвеният захарен сироп за 1-2 часа. Сервирайте с нарязан шам фъстък за декорация. Да ви е сладко!