Жътварска чорба

Жътварска чорба
Снимка: Renkata
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • краставици - 1 бр.
  • оцет - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - по желание
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 1 стръкче, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днес се наканих да си правя таратор, но видях, че няма кисело мляко в хладилника. Тогава реших да направя една студена селска чорба от Добруджанския край, която прабаба ми правеше навремето. Тя е много елементарна и икономична.

За да приготвите жътварската чорба, обелете краставицата и я нарежете или настържете в дълбока купа.

Добавете счукан чесън, овкусете и поръсете със скълцан копър.

Долейте студена вода, колкото да покриете съдържанието в съда. Разбъркайте и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: