Начин на приготвяне
Сред студените супи за мен звездата е Гаспачото. То е изключително свежо и подходящо за лятото.
Една от вариациите на тази лятна студена супа е с добавка на праскови. Ще останете изненадани колко вкусна ще се получи супата с тях.
Подгответе си всички продукти, като почистите и нарежете на парченца - прасковите и краставицата трябва да се обелят, но доматите не е задължително, особено ако уредът, с който ще мелите, е достатъчно добър, за да стане всичко със съвършено гладка текстура.
Сложете в блендера нарязаните на парченца лук, чесън, чушка, краставица, праскови и домати.
Добавете оцета, зехтина и солта и пуснете да се мели две или три минути.
След като гаспачото е готово, може да разредите с малко вода, особено ако ще го сервирате в чаша.
Гъстотата, която ще получите, зависи най-вече от това колко са били месести доматите, които сте използвали.
Доовкусете си с още оцет и сол, ако е необходимо, и приберете в хладилник за поне един час, за да се охлади.
Сервирайте прасковеното гаспачо в купички за супа или чаши и поръсете с хубав екстра върджин зехтин.