Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Жътварска яхния със свинско

Жътварска яхния със свинско

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Жътварска яхния със свинско1 / 2
14/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
7
"Не знаем защо са я кръстили точно жътварска, но е невероятно вкусна и нямаме търпение да я опитате и да си кажете мнението"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 - 900 г без кокали
  • жито - 1/2 ч.ч. или булгур
  • бакла - 2/3 ч.ч. само зрънца
  • царевица - 2/3 ч.ч.
  • гъби - 200 - 300 г
  • моркови - 2 броя
  • картофи - 3 - 4 броя
  • лук - 1 голяма глава
  • чубрица - 1 с.л. ронена
  • джоджен - сушен, на вкус
  • самардала - сушена, на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • мазнина - 60 мл олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на по-едри парчета. В голяма тенджера загрейте мазнината и запържете месото, докато хване хубав загар.

След това го извадете и в същата мазнина добавете скълцания едро лук и нарязаните едро моркови и гъби. Оставете леко да се запържат и върнете месото.

Добавете граха, баклата, царевицата и долейте толкова гореща вода, че да покрие продуктите 1-2 пръста отгоре. Оставете всичко да къкри на умерен котлон, докато месото омекне.

Добавете житото и обелените и нарязани картофи и доварете с тях. Най-накрая добавете всички подправки и снемете жътварската яхния от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
42
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ани
Ани
Майчице...наляха ми се устата,бе хора
10.10.2013 11:52
2