Манджа със свинско и картофи

Деси МариноваДеси МариноваГотвач1968561
30/06/2016
"Класическа манджа за свинско и картофи, която всеки от нас е приготвял поне по веднъж "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 504
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г
  • картофи - 400 г
  • доматен сок - 200 мл
  • сол - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото и го слагаме в тенджера под налягане за 40 минути. Обелваме, нарязваме и измиваме картофите. В тенджера загряваме олиото и изсипваме доматения сок, леко запържваме и добавяме картофите. Пържим ги 5-6 минути.

След това добавяме червения пипер и бъркаме около минути. Тогава доливаме вода, около 800 мл. Слагаме сол на вкус. Когато картофите са почти готови, добавяме към тях свареното месо. Варим още десетина минути. През това време си приготвяме каша от брашното, с няколко лъжици вода.

След като свалим манджата от котлона с черпак, много бавно смесваме кашата със сока от манджата. Сипваме от кашата, според гъстота, която желаем да постигнем. Разбъркваме добре и оставяме за няколко минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар