Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Зелен фасул с картофи и свинско на манджа

Зелен фасул с картофи и свинско на манджа

Зелен фасул с картофи и свинско на манджа1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Това е една от онези неостаряващи манджички със зелен фасул и картофи, която винаги ще обичаме - а, да - и месцето няма да го забравим"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • зелен фасул - 400 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • картофи - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 5 стръка
  • копър - 5 стръка пресен
  • олио - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средно големи парчета, които се запържват в тенджера със сгорещено олио.

Към месото се прибавят нарязаните на дребно лук и морков, а след тях нарязания зелен боб. Налива се около половин чаена чаша вода и всичко се задушава.

След като омекнат зеленчуците се прибавя червеният пипер, след него брашното. Отново се разбърква. Прибавят се доматите, нарязани на дребно или ситно.

След разбъркване се налива вода и ястието се овкусява със сол. След като заври се прибавят картофите, нарязани на парчета.

Бобът се оставя да се готви на умерена температура. Малко преди готовност се добавя нарязаният на филийки чесън.

След като се отстрани тенджерата от котлона, манджата се поръсва със ситно нарязан пресен копър и махданоз.

Зеленият фасул с картофи и свинско на манджа е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Михал Холянов
Михал Холянов
Удоволствие е в този студен зимен ден да похапнем от тази манджа.
05.01.2019 20:15
ДОРА ХОЛЯНОВА
ДОРА ХОЛЯНОВА
Супер манджичка, отдавна не я бях готвила, но сега е готова и с удоволствие ще си хапнем.
05.01.2019 19:45