Начин на приготвяне
Месото се нарязва на средно големи парчета, които се запържват в тенджера със сгорещено олио.
Към месото се прибавят нарязаните на дребно лук и морков, а след тях нарязания зелен боб. Налива се около половин чаена чаша вода и всичко се задушава.
След като омекнат зеленчуците се прибавя червеният пипер, след него брашното. Отново се разбърква. Прибавят се доматите, нарязани на дребно или ситно.
След разбъркване се налива вода и ястието се овкусява със сол. След като заври се прибавят картофите, нарязани на парчета.
Бобът се оставя да се готви на умерена температура. Малко преди готовност се добавя нарязаният на филийки чесън.
След като се отстрани тенджерата от котлона, манджата се поръсва със ситно нарязан пресен копър и махданоз.
Зеленият фасул с картофи и свинско на манджа е готов.
Коментари