Начин на приготвяне
Нарязваме месото и го слагаме в тенджера под налягане за 40 минути. Обелваме, нарязваме и измиваме картофите. В тенджера загряваме олиото и изсипваме доматения сок, леко запържваме и добавяме картофите. Пържим ги 5-6 минути.
След това добавяме червения пипер и бъркаме около минути. Тогава доливаме вода, около 800 мл. Слагаме сол на вкус. Когато картофите са почти готови, добавяме към тях свареното месо. Варим още десетина минути. През това време си приготвяме каша от брашното, с няколко лъжици вода.
След като свалим манджата от котлона с черпак, много бавно смесваме кашата със сока от манджата. Сипваме от кашата, според гъстота, която желаем да постигнем. Разбъркваме добре и оставяме за няколко минути.