Начин на приготвяне
Рибата се почиства от вътрешностите, опашката и главата (ако не е почистена вече), след това се изплаква хубаво и се подсушава с кухненска хартия.
Подсушената риба се нарязва на парчета, котлети с широчина около 2 см. Приготвяме си три чинии. В едната сипваме галетата, в другата разбиваме яйцата със щипка сол, а в третата чиния смесваме хубаво царевичното и бялото брашно, щипка сол и подправките.
В тиган наливаме олио, колкото да покрие на половина парчетата риба, след това загряваме олиото (не много силен огън). Докато олиото загрее си приготвяме рибата. Всяко едно от парчетата овалваме хубаво отвън и от вътре в следната последователност: яйца, царевично брашно (с подправките), отново в яйцата и накрая в галетата.
След като олиото е сгорещено, слагаме готовите парчета риба, пържим до готовност от едната страна след което обръщаме от другата. Панираната риба изваждаме върху кухненска хартия. Може да поднесете със сос по ваше желание. Аз съм поднесла с кетчуп.
Коментари