Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Панирани яйца върху салата със чеснов сос

Панирани яйца върху салата със чеснов сос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Панирани яйца върху салата със чеснов сос
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Рецепта за твърдо сварени яйца, които се потапят в златисто тесто, пържат се до златисто кафяво и след това се сервират със зелена салата!"

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • галета - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • маруля - 1 бр.
  • домати - 2 бр
  • краставица - 1 бр.
  • репички - 3 - 4 бр.
  • за соса
  • майонеза - 100 г
  • кисело мляко - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете 8 бр. от яйцата. Другите две разбийте с малко сол и черен пипер. Охладете и обелете яйцата.

Панирайте ги първо в брашното, после в яйцата и накрая в галетата. Пържете ги в загрята мазнина до зачервяване.

Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят. Направете зелената салата, като накъсате марулята и я поставите в купа.

Нарежете останалите домати и краставицата на кубчета, а репичките на колелца.

Направете соса, като смесите майонезата, млякото, чесъна и подправките. Сервирайте яйцата върху салата и полейте с чесновия сос.

Панираните яйца върху салата със чеснов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: