Шоколадова торта в купа

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Шоколадова торта в купа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8 парчета

Необходими Продукти

  • шоколад - 150 г, натурален
  • сметана - 250 мл сладкарска
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 150 г
  • сода - 1 ч.л.
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме сметаната и шоколада и ги охлаждаме.

Разбиваме омекналото масло с пудрата захар и жълтъците, добавяме брашното, содата, охладените шоколад и сметана, разбъркваме добре и накрая внимателно прибавяме предварително разбитите на сняг белтъци, размесваме.

Полученото тесто изсипваме в намаслена кръгла и дълбока форма за печене и го печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути на средното нива на фурната, после преместваме на най-горното и печем до готовност.

Оставяме блата да се охлади добре на студено за 24 часа и внимателно го обръщаме в чиния.

Украсяваме по избор или сервираме поръсен с какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: