Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чушки бюрек»Панирани чушки със сирене

Панирани чушки със сирене

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Панирани чушки със сирене
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Златисти и хрупкави отвън и с мека сърцевина отвътре."

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 300 г
  • чесън - 1 скилидка
  • бял пипер
  • за панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - около 100 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от дръжките и семките. Изпечете, приберете в плик и след като поизстинат и се задушат ги обелете.

Натрошете с вилица сиренето и добавете нарязания на ситно чесън. Смесете с разбитите яйца. Напълнете чушките със сместа.

Оваляйте всяка чушка в брашно, после потопете в предварително разбитите яйца.

Изпържете чушките бюрек в сгорещено олио за около 2-3 минути от всяка страна или до златисто.

Извадете готовите чушки в чиния, застлана с домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Панираните чушки със сирене са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
Обожавам ги, през лятото, през зимата и през всички сезони.
02.07.2016 12:00