Начин на приготвяне
В тиган загрейте 2 с.л зехтин. Запържете предварително почистените от пънчетата и нарязани на полумесеци гъби.
Поставете бульона да ври на съвсем ниска температура. Запържете в другите две супени лъжици зехтин нарязаните на дребно лук и чесън за няколко минути на умерена температура.
След като омекнат, добавете ориза и бъркайте докато се запържи и стане стъклен. Добавете бялото вино и бъркайте докато се усвои от ориза.
Започнете да добавяте от врящия бульон черпак по черпак, като след всеки бъркате, докато се абсорбира от ориза.
Накрая добавете запържените гъби и пармезана, разбъркайте добре и сервирайте ризотото горещо.
Гъбеното ризото е много вкусно!
Коментари