Гъбено ризото

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
02/07/2016
"Страхотно предложение за постен обяд, което не може да откажете "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 247
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте 2 с.л зехтин. Запържете предварително почистените от пънчетата и нарязани на полумесеци гъби.

Поставете бульона да ври на съвсем ниска температура. Запържете в другите две супени лъжици зехтин нарязаните на дребно лук и чесън за няколко минути на умерена температура.

След като омекнат, добавете ориза и бъркайте докато се запържи и стане стъклен. Добавете бялото вино и бъркайте докато се усвои от ориза.

Започнете да добавяте от врящия бульон черпак по черпак, като след всеки бъркате, докато се абсорбира от ориза.

Накрая добавете запържените гъби и пармезана, разбъркайте добре и сервирайте ризотото горещо.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Dzhuneyt Hasan
Dzhuneyt Hasan
30.11.2018 00:08
Най-вкусната храна според мен , благодаря ти за страхотната рецепта.
0
0
цветослава киркова
Много обичам бял ориз, а в комбинация с гъби е неустоим.
1
0