Гъбено ризото

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Страхотно предложение за постен обяд, което не може да откажете"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г печурки
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1/2 глава
  • бульон - 600 мл гъбен (може готов от кубче или сварен предварително от пънчетата на гъбите)
  • бяло вино - 50 мл
  • ориз - 220 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • пармезан - 100 г рендосан
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте 2 с.л зехтин. Запържете предварително почистените от пънчетата и нарязани на полумесеци гъби.

Поставете бульона да ври на съвсем ниска температура. Запържете в другите две супени лъжици зехтин нарязаните на дребно лук и чесън за няколко минути на умерена температура.

След като омекнат, добавете ориза и бъркайте докато се запържи и стане стъклен. Добавете бялото вино и бъркайте докато се усвои от ориза.

Започнете да добавяте от врящия бульон черпак по черпак, като след всеки бъркате, докато се абсорбира от ориза.

Накрая добавете запържените гъби и пармезана, разбъркайте добре и сервирайте ризотото горещо.

Гъбеното ризото е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Dzhuneyt Hasan
Dzhuneyt Hasan
Най-вкусната храна според мен , благодаря ти за страхотната рецепта.
30.11.2018 00:08
цветослава киркова
цветослава киркова
Много обичам бял ориз, а в комбинация с гъби е неустоим.
03.07.2016 11:04
1