Начин на приготвяне
Лещата се накисва предварително за около час, след което се измива и се слага в около литър вода да ври около 15-20 минути.
Патладжанът и лукът се белят и заедно с лука и чушката се режат на кубчета. Сипваме олиото в загрят тиган и сипваме зеленчуците да се запържат докато омекнат. През това време вече и лещата е готова, изцеждаме я и я прибавяме към запържените зеленчуци, които вече сме отместили от котлона.
Разбиваме яйцата добре и ги смесваме с прясното и киселото мляко, джоджена, солта и изливаме соса върху зеленчуковата смес. Намазваме тава с олио и изсипваме в нея зеленчуково-яйчната смес и оставяме да се пече във фурна на 250 градуса.
Разбърква се няколко пъти по време на печене, за да не остане по-течно място. Когато вече не се разтича при леко навеждане на тавата чукваме отгоре още 3 яйца и оставяме още 2-3 минути във фурната докато се изпекат и яйцата.
Коментари