Палачинки Карбонара

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Палачинки Карбонара
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 400 мл
  • брашно - 7 - 8 с.л. с връх
  • За соса
  • топено сирене - 1 бр.
  • сметана - 150 мл
  • бекон - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съставките за палачинките разбъркваме в голяма купа и оставяме за около половин час да почине сместа. През това време режем бекона на дребно и го запържваме в тефлонов тиган.

От предварително подготвената смес изпичаме палачинки, редим ги една върху друга и режем тънки, дълги ленти - тип паста.

Смесваме сметаната със жълтъка, топеното сирене и кашкавала и сипваме върху бекона като загряваме за около 5 минути на средно силен котлон и бъркаме за да не залепне соса.

Поливаме с готовия сос нарязаната палачинкова паста и поръсваме с подправки по свой вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: