Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени чушки»Мариновани чушки с чесън и магданоз

Мариновани чушки с чесън и магданоз

Мариновани чушки с чесън и магданоз
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"100% и за вас това е една от любимите летни разядки"

Необходими Продукти

  • чушки - 6 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • магданоз
  • оцет - 50 мл
  • олио - 50 мл
  • вода - 20 мл
  • сол - на вкус
  • захар - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат на котлон или направо във фурната, слагат се в найлонов плик за да се задушат.

През това време се приготвя маринатата, като продуктите за нея се смесват и се слагат да заврат.

Обелените чушки се заливат с горещата марината и се поръсват с нарязания на дребно чесън и магданоз, оставят се за няколко часа в хладилник, за да поемат аромата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: