Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновани чушки върхари

Мариновани чушки върхари

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Мариновани чушки върхари1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
95 мин.
"Хрупкави, мариновани чушки върхари, които ще намерят място и във вашия килер със зимнина!"

Необходими Продукти

  • чушки - едри върхари
  • олио - за попарване на чушките
  • сол - на око
  • салицил - за консериване
  • чесън
  • целина
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте чушките. Подрежете им дръжките без да ги изтърбушвате.

В голяма тенджера налейте повечко олио и щом се загрее, потапяйте чушките, колкото леко да се позапържат - нещо като бланширане в олио.

Попарените чушки се събират в друг съд. Овкусяват се със сол на око и малко салицил. Объркват се добре.

Започнете да редите чушките в буркани и между тях слагайте скилидки почистен и нарязан чесън, целина и магданоз.

Бурканите се доливат с оцет, а отгоре се долива по 1 пръст от олиото от попарването. Бурканите се завинтват добре.

Съхранявайте маринованите чушки върхари на хладно и тъмно място. Имат трайност над 1 година.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
44
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветелина николова
цветелина николова
наистина какви са пропорциите или по точно на салицила,колко се слага
16.09.2012 22:47
4
Велислава
Велислава
А, какви са пропорциите на тази рецепта?
16.09.2012 21:40
2