Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Телешко месо с доматен сок

Телешко месо с доматен сок

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Телешко месо с доматен сок
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1/2 буркан
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • доматен сок - 200 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица - ронена
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага олио и масло да се разтопи. След това се добавя ситно нарязаният лук и се запържва леко.

След това се добавя брашното, което също се запържва. Следва червения пипер и доматения сок.

Всичко това се запържва още малко и се добавя телешкото месо, нарязано на по-малки парчета.

Долива се 1 в.ч. студена вода, добавят се подправките, разбъркват се, като започне леко да къкри, се долива и топла вода. Оставя се да ври за 40-45 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: