Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с домашно точени кори

Банички с домашно точени кори

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Банички с домашно точени кори6 / 6
05/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Знаете как е, не може да кажете, че с те приготвяли баница, докато сами не умесите тесто и не разточите корите"

Необходими Продукти

  • За корите
  • брашно - 2 ч.ч. бяло + още за разточване
  • вода - около 200 мл
  • балсамов оцет - 1 - 2 с.л.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • масло - 60 - 70 г или слънчогледово олио
  • За плънката
  • сирене - 300 г натрошено
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 50 мл
  • кисело мляко - 250 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С брашното, водата, оцета и солта замесваме тесто и го разделяме на 8 еднакви топчета, които поставяме върху набрашнена повърхност и оставяме да си починат докато направим плънката.

В дълбока купа смесваме всички продукти за плънката и разбъркваме хубаво. След това разтопяваме маслото за намазването на корите и се заемаме с разточването. Всяко топче разточваме на много тънък прозрачен лист като поръсваме обилно с брашно за да не лепне.

С разтопеното масло намазваме всяка кора, поръсваме с плънка и завиваме на руло, след което усукваме леко и правим охлювче. Преместваме върху тавичка покрита с хартия за печене и повтаряме същото с останалите топчета.

Накрая ги намазваме отгоре обилно с масло и слагаме да се пекат в предварително загрята фурна на 200°С за около 50-60 минути или докато получат хубав загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: