Начин на приготвяне
Размиваме маята с малко вода и захар. Добавяме брашно, докато стане каша, която оставяме да втаса. Доливаме олиото и киселото мляко разбито с вода на айран.
Пресяваме брашното, правим кладенче, в което сипваме маята, водата, солта и яйцата, като отдеяме единия жълтък. Замесваме меко тесто, като вземаме по малко от стените на кладенчето.
Поставяме тестото в намаслена найлонова торбичка, завързваме и оставяме да втаса на топло. Разделяме на порционни топки, доомесваме ги и нареждаме в тава, постлана с хартия за печене.
Оставяме да втаса отново, намазваме всяка топка с разбит с малко олио жълтък и поръсваме с черен сусам. Печем в топла фурна на 200 градуса до готовност.