Сочни пържоли с бешамелов сос

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
314
347
4
1k
06/07/2016
"Не може само пържоли, трябва и сосче, за да е пълен кулинарния празник "
Приготвяне20 мин.
Готвене115 мин.
Общо135 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 692
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме пържолите леко и ги поръсваме с подправки. Оставяме ги да се овкусят около половин час, след което ги запържваме за съвсем кратко (1-2 минути) в сгорещено олио. Подреждаме ги в тавичка и печем на 180 градуса около 70 минути или до готовност.

Междувременно се захващаме с приготвянето на соса. За целта загряваме маслото на слаб огън в подходящ съд и добавяме брашното. Оставяме го да се позапържи за кратко, като разбъркваме непрекъснато.

На тънка струя наливаме млякото и продължаваме да разбъркваме. Накрая слагаме подправките и кашкавала, след което отдръпваме от котлона. С приготвения сос поливаме пържолите и запичаме цялото ястие за десетина минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар