Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Топящи се в устата кюфтенца с кашкавал

Топящи се в устата кюфтенца с кашкавал

Топящи се в устата кюфтенца с кашкавал
Снимка: Илияна Димова
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6-8 бр.
"Клубът на любителите на невероятно вкусни кюфтенца единодушно избра тези топящи се в устата кюфтенца с кашкавал за почетни членове"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 - 300 г
  • хляб - 1 суха филийка (предварително накисната във вода и отцедена)
  • кашкавал - 60 - 80 г
  • сминдух - 1 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кимион - 2 к.л. млян
  • джинджифил - 1/2 к.л. млян сух
  • сусам - 10 г
  • соев сос - няколко капки
  • царевично брашно - 2 - 3 с.л. за овалване на кюфтенцата
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата прибавяме филийката хляб, сминдух, черен пипер, кимион, джинжифил и няколко капки соев сос. Омесваме добре и оформяме 6 или 8 кюфтенца.

В средата на всяко слагаме парченце кашкавал, който предварително сме нарязали на 6-8 кубчета. Отново оформяме кюфтенца, като внимаваме кашкавалът да е във вътрешността.

Всяко кюфтенце поръсваме със сусам и овалваме хубаво в царевично брашно. Изпържваме в олио от всички страни и поднасяме кюфтенцата с гарнитура от свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: