Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Топяща се в устата шоколадова торта

Топяща се в устата шоколадова торта

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Топяща се в устата шоколадова торта2 / 2
06/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Идеалната шоколадова торта задължително се топи в устата, точно като това изкушение, чиято рецепта ви предлагаме"

Необходими Продукти

  • Блат
  • яйца - 4 бр.големи
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • Крем
  • маскарпоне - 500 г
  • черен шоколад - 200 г
  • сладкарска сметана - 200 г течна
  • Глазура
  • шоколадов кувертюр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата и захарта на пухкав крем. Добавяме постепенно всички сухи съставки – брашно, какао, бакпулвер, ванилия.

Изсипваме във форма за печене на торти, която облепяме предварително с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 175 градуса.

Шоколадовият крем се приготвя като на водна баня се разтопява шоколадът. Маскарпонето и разбитата сметана се смесват и разбъркват до получаване на гладка смес. Към тях добавяме и поизстиналия шоколад.

Ако желаем може да сиропираме със захарен сироп или сок от компот.Аз използвах сока на един компот от кайсии.

Полученият крем разпределяме върху блата.Оставяме в хладилника крема да стегне след което отгоре заливаме с шоколадов кувертюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariane
Mariane
Страхотно шоколадово изкушение! Направо ми потекоха лигите :)
07.07.2016 09:39