Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата и захарта на пухкав крем. Добавяме постепенно всички сухи съставки – брашно, какао, бакпулвер, ванилия.
Изсипваме във форма за печене на торти, която облепяме предварително с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 175 градуса.
Шоколадовият крем се приготвя като на водна баня се разтопява шоколадът. Маскарпонето и разбитата сметана се смесват и разбъркват до получаване на гладка смес. Към тях добавяме и поизстиналия шоколад.
Ако желаем може да сиропираме със захарен сироп или сок от компот.Аз използвах сока на един компот от кайсии.
Полученият крем разпределяме върху блата.Оставяме в хладилника крема да стегне след което отгоре заливаме с шоколадов кувертюр.
Коментари