Начин на приготвяне
Измийте и подсушете пилешките пържоли. Нарежете ги с остър нож на жулиени. Овкусете със сол и черен пипер.
Смесете олиото с подправката за дюнер. Залейте пилешките жулиени с маринатата и разбъркайте добре, за да се покрие месото. Оставете няколко часа да се мариноват.
При готовност преместете в тава и изпечете, като първоначално печете месото покрито с фолио около 20 мин. Махнете фолиото и печете още 10 мин.
Пригответе соса, като смесите всички изброени продукти и разбъркате добре до еднородност.
Затоплете питките върху тиган и намажете със соса.
Прибавете месото на жулиени, доматите, пържените картофи и сервирайте дюнерите.
Пилешкият дюнер е много вкусен.
Коментари