Пилешки дюнер

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пилешки дюнер5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"За нас три големи дюнера, моля! Толкова са вкусни"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр. от бут
  • рас ел ханут - 4 с.л. ( готова смес от подправки която се продава в арабските магазини на ул. Цар Симеон в гр.София)
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 100 мл
  • за сервиране
  • арабски питки - 4 бр. за дюнер
  • картофи - пържени
  • домати - нарязани на ивици
  • за соса
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • майонеза - 2 с.л
  • лимонов сок - 1/2 лимон
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • тахан - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилешките пържоли. Нарежете ги с остър нож на жулиени. Овкусете със сол и черен пипер.

Смесете олиото с подправката за дюнер. Залейте пилешките жулиени с маринатата и разбъркайте добре, за да се покрие месото. Оставете няколко часа да се мариноват.

При готовност преместете в тава и изпечете, като първоначално печете месото покрито с фолио около 20 мин. Махнете фолиото и печете още 10 мин.

Пригответе соса, като смесите всички изброени продукти и разбъркате добре до еднородност.

Затоплете питките върху тиган и намажете със соса.

Прибавете месото на жулиени, доматите, пържените картофи и сервирайте дюнерите.

Пилешкият дюнер е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Alex
Alex
Супер стана!
15.09.2022 22:45