Нахутени кюфтета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Нахутени кюфтета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ароматни нахутени кюфтета, които можем да поднесем с чеснов сос или салата. Поредното неустоимо вегетарианско предложение от неизчерпаемата съкровищница на Севда"

Необходими Продукти

  • нахут - 500 г сух
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 щипка
  • сода - ½ ч.л.
  • брашно - 3 с.л. царевично или от нахут
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме измития нахут в топла вода, похлупен за 12 часа. Изцеждаме и пасираме.

Пасираме почистените лук и чесън. В дълбока купа смесваме нахута, зеленчуците, яйцата, брашното и подправките, размесваме много добре.

Оформяме кюфтенца и ги пържим в сгорещено олио до зачервяване от двете страни.

Може да ги поставим във формички за мъфини, като предварително ги топваме в олио, и да ги запечем във фурна за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: