Начин на приготвяне
Обезкостяваме и нарязваме пилето на парчета.
Осоляваме го и го запържваме в сгорещеното олио за около 10-15 минути.
Обелваме доматите, нарязваме ги на парчета и ги слагаме при запърженото пиле.
Прибавяме и предварително изпечените, обелени и нарязани на парчета чушки.
Ако обичаме люто, може да сложим и една нарязана на дребно зелена чушка.
Оставяме под капак да къкри около 20 минути на слаб огън, като разбъркваме периодично.
Когато пилешкото е почти готово, добавяме ситно нарязан магданоз, чесън, кориандър, захар и ако е необходимо - още малко сол.
Оставяме ястието на огъня за още 10 минути.
Сваляме от огъня и сервираме топло.
Коментари