Панакота с прясно и кисело мляко

Valentina Georgieva HristValentina Georgieva Hrist
Новак
17
73
19
37
10/07/2016
"Лесен да приготвяне и много вкусен за изяждане летен десерт "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 133
  • Преглеждания за месеца559
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще ви предложа лесен за направа, вкусен за хапване и идеален за жегите десерт -

Панакота с кисело мляко.

В интернет има много рецепти за панакота, но тази ми е изпитана, въпреки че въобще не помня откъде съм я взела преди години.

400 мл прясно мляко + 5-6 лъжици захар се затоплят до разтопяване на захарта.

Отделно се приготвят две пакетчета желатин и се добавят към млякото при непрекъснато бъркане.

300 г гъсто кисело мляко, добре разбито с телена бъркалка, за да няма бучки, се ароматизира с ванилия. Към него на тънка струйка се добавя прясното мляко. Бърка се добре.

Изсипва се в чашки или някакви силиконови формички. Престоява поне 4 часа в хладилник, обръща се в чинийка и се гарнира или със сладко , или с домашен сироп от ягоди като мен.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар