Начин на приготвяне
Загрява се на котлона в съд течната сметана със захарта. Желатинът се залива с 4 супени лъжици студена вода и щом стегне, се добавя при сметаната. Бърка се добре. Сваляме от котлона и се охлажда.
Киселото мляко се разбърква с тел на крем и се добавя при сметановата смес. Разпределя се в чашки, като се пълнят 3.4 от обема си, за да има място и за муса. Охлаждат се за 2 часа.
През това време се приготвя кайсиевият мус. Почистват се от костилките меки плодове и се пюрират. Смесваме пюрето с захарта и в подходящ съд се слагат на котлона да се загрее.
Втория желатин се приготвя по сходен начин и се добавя в пюрето. Разбърква се много добре да се охлади.
С лъжица се сипва от кайсиевия мус върху желираната панакота. Охлаждаме и се обръща в чиния. Поднасяме с резени пресен плод.
Вкусно и лятно!
Коментари